Πολιτική Απορρήτου

H www.readsa.gr – Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Ενεργειακή ΑΕ”, σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και φροντίζει να τα προστατεύει και να τα κρατάει ασφαλή με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που η “www.readsa.gr” συλλέγει από εσάς· πώς συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα· σε ποιους τα διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε· τι δικαιώματα έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά.

Αναγνωρίζουμε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί μια διαρκή ευθύνη και δέσμευση για εμάς και, συνεπώς, θα ενημερώνουμε και θα τροποποιούμε ανά διαστήματα την παρούσα Δήλωση. Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε κατά διαστήματα την ιστοσελίδα μας www.readsa.gr προκειμένου να είστε σίγουροι ότι είστε ενήμεροι για και ικανοποιημένοι με τυχόν αλλαγές.

1. Ποιοι είμαστε;

Είμαστε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Ενεργειακή ΑΕ”, με ΑΦΜ 094358600, με έδρα τη Ρόδο, στην οδό Πλατεία Ελευθερίας 1, Ρόδος, 85131 και τηλέφωνα (0030) 22413 60617 (τηλέφωνο) (0030) 22410 39985 (fax), με Email: info@readsa.gr, (εφεξής και για λόγους συντομίας “η Εταιρία”). Η εταιρεία μας παρέχει στους επισκέπτες ολοκληρωμένη πληροφόρηση για προκηρύξεις, προσκλήσεις, έργα και ημερίδες στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ενημερώνει σε καθημερινή βάση τους επισκέπτες της με δελτία τύπου για όλα τα τελευταία νέα γύρω απο τους ως άνω τομείς.

2. Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς και πως τα συλλέγουμε;

2.1 H Εταιρία συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών της, όπως -περιοριστικά αναφερόμενα-  όνομα, επώνυμο και  email, και περιεχόμενο μηνύματος μόνο όταν οι ίδιοι παρέχουν αυτά, άμεσα και εκουσίως, είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας με την εταιρία μας, είτε με αποστολή απο αυτούς μηνύματος στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου info@readsa.gr για οποιοδήποτε λόγο.

2.2. Δεν διαθέτουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν και εγγυούμαστε ότι δεν γίνεται καμία χρήση πέραν των προβλεπόμενων από τον νόμο και πέρα των όσων αποκλειστικά αναφέρουμε στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου μας.

3. Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται για :

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε με βάση την παράγραφο 2.1 της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου, χρησιμοποιούνται με σκοπό την διευκόλυνση της επικοινωνίας των χρηστών της ιστοσελίδας μας μαζί μας, την υποβολή ερωτήσεων τους προς εμάς και την απάντηση αυτών απο εμάς, την αναφορά οποιουδήποτε προβλήματος ή αιτήματος τους, αλλά και την ανακοίνωση σε αυτούς εφόσον ζητηθεί και προς διευκόλυνση τους των νέων προγραμμάτων και προκυρήξεων που δημοσιοποιούμε στην ιστοσελίδα μας.

4. Χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων

4.1. Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα των προσώπων που επικοινώνησαν μαζί μας για οποιονδήποτε λόγο κατ’ ανώτερο διάστημα 1 έτος, εκτός εάν υπάρχει ειδικός λόγος να παρατείνουμε τη διατήρηση ή σε συντομότερο χρονικό διάστημα απο το ένα έτος στην περίπτωση που μας ζητηθεί απο το ίδιο το υποκείμενο των προσωπικών δεδομένων.

4.2. Όταν δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα, τα διαγράφουμε ή τα καταστρέφουμε με ασφάλεια. Επίσης, λαμβάνουμε υπ’ όψη εάν και πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούμε, καθώς και εάν μπορούμε να τα διατηρήσουμε ανώνυμα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή να σας ταυτοποιήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση. 

4.3. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση των προσωπικών σας δεδομένων παρακαλείσθε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο + 30 22413 60617 ή στο email:  info@readsa.gr και ζητήστε τον Υπεύθυνο Συμμόρφωσης ή τον ειδικό σε θέματα Προσωπικών δεδομένων δικηγόρο μας.

5. Τα δικαιώματά σας

Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να ζητήσει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο σύνολο των  προσωπικών του δεδομένων, τα οποία επεξεργαζόμαστε.

Επιπλέον, έχει τα εξής δικαιώματα:

5.1. To δικαίωμα πληροφόρησης για το εάν διατηρούμε προσωπικά σας δεδομένα και, αν ναι, ποια είναι τα δεδομένα αυτά, γιατί τα διατηρούμε/χρησιμοποιούμε και για πόσο χρονικό διάστημα.

5.2. Το δικαίωμα διόρθωσης, διαγραφής (εκτός απο τις περιπτώσεις που τηρούμε προσωπικά δεδομένα συνεργατών μας για φορολογικούς σκοπούς), καθώς και περιορισμού της χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων.

5.3. Το δικαίωμα να αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν την βασίσουμε στο έννομο συμφέρον (ή συμφέρον τρίτου), αλλά η συγκεκριμένη κατάστασή σας να σας κάνει να θέλετε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία τους για τον λόγο αυτόν.

5.4. Τέλος, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια Ελληνική ανεξάρτητη διοικητική αρχή, η οποία είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr/).

Η απόκτηση πρόσβασης απο εσάς στα δεδομένα σας, με βάση τα δικαιώματα σας, θα γίνεται δωρεάν, χωρίς κανένα απολύτως κόστος, άμεσο ή έμμεσο. Όταν όμως το αίτημα σας είναι σαφώς υπερβολικό, αβάσιμο και δυσανάλογο σε σχέση με την άμεση άσκηση των δικαιωμάτων σας αυτών, ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος. Εναλλακτικά, σε αντίστοιχες περιπτώσεις ενδέχεται να αρνηθούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημα σας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από αυτά τα δικαιώματα, θα πρέπει να υποβάλετε ένα συμπληρωμένο ηλεκτρονικό έντυπο αιτήματος, το οποίο διατίθεται στον σύνδεσμο έντυπο ασκήσεως δικαιωμάτων -readsa.gr, ή να επικοινωνήσετε ταχυδρομικώς με τον Νομικό μας σύμβουλο στο email info@readsa.gr.

6. H ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων

Η εταιρεία μας σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και το επιδεικνύει εμπράκτως, δεσμευόμενη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των δεδομένων που της παρέχετε.  Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται με τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer – Ασφαλές Στρώμα Υποδοχών). Η τεχνολογία SSL αποτελεί τη βασική μέθοδο στον κλάδο κρυπτογράφησης προσωπικών πληροφοριών για την εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς τους στο διαδίκτυο.

7. Υπερσυνδέσεις (Hyperlinks)

Με τη βοήθεια κατάλληλων υπερσυνδέσμων στην ιστοσελίδα μας www.readsa.gr παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών μέσω ανακατεύθυνσης. Η τοποθέτηση των συνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στο διαδίκτυο και την διευκόλυνση μετάβασης των επισκεπτών μας στις ιστοσελίδες των προκυρήξεων που τους ενδιαφέρουν.

Ο εκάστοτε υπερσύνδεσμος οδηγεί σε ένα αυτοτελές ιστότοπο, η περιήγηση στον οποίο υπόκειται στους όρους χρήσης αυτού και μόνο και η πολιτική προσωπικών δεδομένων διέπεται αποκλειστικά και μόνο απο την πολιτική των ιστοσελίδων αυτών και μόνο. Η εταιρία μας δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο και ιδίως την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων των ιστοσελίδων αυτών.

8. Διαβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων

Η Εταιρεία μας δε μεταβιβάζει δεδομένα σας σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο (φυσικό ή νομικό). Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς, δεν διαβιβάζονται ούτε υπόκεινται σε επεξεργασία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδέχεται όμως, να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στα εξής τρίτα μέρη για τους σκοπούς που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου και μόνο:

α) Κυβερνητικές αρχές, φορείς επιβολής του νόμου, ρυθμιστικές και άλλες διωκτικές αρχές για συμμόρφωση με νομικές απαιτήσεις εκτός από τις περιπτώσεις όπου προβλέπεται αποκλειστικά από νομική υποχρέωση(Νόμος), είτε το επιβάλλουν οι αρμόδιες αρχές.

β) Νομικούς και άλλους επαγγελματίες συμβούλους, δικαστήρια και φορείς επιβολής του νόμου, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που προκύπτουν από τη σύμβασή μας μαζί σας.

γ) Κοινωνικά δίκτυα: Μέσω του ιστότοπου www.readsa.gr ή πριν από την επίσκεψή σας στον ιστότοπο μας, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα τρίτων μερών. Όταν είστε εγγεγραμμένος με το λογαριασμό που διατηρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα λάβουμε τα προσωπικά δεδομένα που επιλέγετε να μοιραστείτε μαζί μας μέσα από αυτά, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις απορρήτου που επιλέγετε, προκειμένου να βελτιωθεί και να εξατομικευτεί η χρήση του ιστότοπού μας. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συνδέσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπο μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κοινοποιηθούν τα στοιχεία σας στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσής σας και, πιθανώς, να παρουσιαστούν στο προφίλ που διατηρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είναι προσβάσιμα σε άλλους στο δίκτυό σας. Συμβουλευτείτε τη δήλωση απορρήτου αυτών των τρίτων μερών παρόχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις πρακτικές. 

9. Ανήλικοι χρήστες/επισκέπτες

Οι ανήλικοι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας εφόσον έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Εάν έχουν ηλικία κάτω των 16 ετών έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες μας μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους. Σε περίπτωση υποβολής προσωπικών στοιχείων από ανηλίκους άνω των 16 ετών, η υποβολή είναι έγκυρη μόνον εφόσον παρασχεθεί ή εγκριθεί έστω απο έναν γονέα αυτού. Στην περίπτωση υποβολής απο ανήλικο κάτω των 16 ετών, η Εταιρία μας θα διαγράφει όλες τις σχετικές πληροφορίες αμέσως μόλις λάβει γνώση ή διαπιστώσει αυτό καθ’οιονδήποτε τρόπο.

10. Χρήση cookies

Χρησιμοποιούμε cookies (μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής κατά την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο) για να υποστηρίξουμε την ιστοσελίδα μας, για να παρέχουμε τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας και για να συλλέξουμε πληροφορίες.

Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies που χρησιμοποιούμε και να προσαρμόσετε τη χρήση τους στις επιθυμίες σας, πατήστε εδώ.

11. Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή τη χρήση cookies από εμάς ή για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, είτε χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας είτε αποστέλλοντας μας ενα email στο info@readsa.gr.

12. Αλλαγές και Ενημερώσεις

Η παρούσα Πολιτική ενημερώθηκε απο εμάς τελευταία φορά στις 18/09/2018. Σε οποιαδήποτε αλλαγή επί της παρούσης θα ενημερώνεστε μέσω της επικαιροποιημένης Πολιτικής στην ιστοσελίδα μας.